van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zaterdag 18 september 2021

het onbegrijpelijke van psychopathie


 Na al die tijd begrijp ik nog steeds niet wat een psychopaat bezielt om zich zo te gedragen. Psychologen hebben me verteld dat er psychopaten zijn die hun neigingen in de hand kunnen houden. Die weten dat ze de gevolgen kunnen dragen van foute acties, je hebt er ook bij die in therapie gaan om dit allemaal onder controle te houden. Dit zijn de psychopaten die een harmonieus gezinsleven kunnen opbouwen, die hechte vriendschappen kunnen smeden voor het leven. In staat tot liefhebben zoals de meesten onder ons doen, zullen ze nooit kunnen maar ze kunnen het leven voor anderen aangenaam maken, dit in tegenstelling tot de typische psychopaat die je leven in een hel verandert. 
Ik heb wel respect voor de ‘goeie psychopaat’, tenslotte handelen ze tegen hun natuur in. Je moet zo maar es geboren zijn, een psychologe vertelde me dat het eigenlijk zielig is voor hen omdat ze die brede schakering aan diepe gevoelens missen en ze niet in staat zijn om de rijkdom van echte liefde te ervaren. 
Het moet vermoeiend zijn om zoveel haat, woede en jaloezie te hebben. 
Bij een psychopaat heb je het gevoel, en dit kan al snel zijn, dat er dingen niet kloppen. Zijn emoties, gedragingen kloppen niet met de situatie. Er bestaat zoiets als een gedragscode waar de meeste mensen spontaan naar handelen. Niet zo bij hen, die gedragscode hebben ze zichzelf ‘aangeleerd’, maar dat kan je niet 100% van de tijd volhouden. 
Ook ja, dat las ik, kan je het soms ook zien in hun blik. Talloze foto’s heb ik zo vastgelegd, geheel onbewust want ik was me toen nog van geen kwaad bewust. Het is die arrogante, sinistere blik die je bij bijvoorbeeld bij Meghan Markle goed kan zien. Hoeveel foto’s zijn er van haar niet zo getrokken? Het is een blik die je de stuipen op het lijf jaagt en de pure valsheid van die persoon ziet. Normale mensen kunnen zo niet kijken, tenzij ze acteren. Vaak gaat het om een snelle seconde maar in een reeks foto’s van een momentopname komt die blik even te voorschijn. Voor mij een bewijs dat je kan liegen met woorden maar je ogen de waarheid spreken. 
Ik had het liever anders gehad maar een voordeel is dat ik lange tijd ondervonden heb hoe de modus operandi is van een psychopaat. Ze kunnen iedereen rond de tuin leiden, behalve hun partner. Het schrikmoment is als je beseft met een ware duivel (ik overdrijf niet) coming from hell samen te zijn die geen greintje om je geeft, niks, noppes en eropuit is om je op allerlei vlakken te ruïneren, sadisme hoog in het vaandel draagt. Geloof me, dat besef is zo eng. Je snapt ook niet dat iemand zo’n slechte inborst kan hebben. Onbegrijpelijk. Van alle karakterstoornissen is psychopathie het meest ongeneeslijke, het engste en meest verwoestende voor de partner. Een psychopaat kent geen grenzen in zijn sadisme, gebrek aan geweten en gebrek aan empathie. Een gevaarlijke combinatie. 




Geen opmerkingen: