van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zaterdag 3 januari 2015

happy British muslims

Aangenaam verrast bij het bekijken van deze video.



Tot ik deze twee hier zag voorbijkomen.





Ik pleit in 2015 voor meer tolerantie. Aan bovenstaande enggeestige protest videoposters, guys, don't you know, islamophobia is on the rise? En bovenstaande mensen geven jammer genoeg islamofoben een middel in de hand van "Zie je wel?" Triest.
Want wat is islamofobie? Het ontkennen dat er een variatie bestaat tussen moslims onderling en dat de islam niet dynamisch zou kunnen zijn, zich niet zou kunnen aanpassen aan de tijd en onbeïnvloedbaar is door andere culturen. En dat is net pérfect hetgene dat spreekt uit bovenstaande videos. Een groep die oplegt aan anderen wat te doen en dat, beste mensen, is gevaarlijk. Ze gaan er zomaar vanuit dat de Happy video werd gemaakt om de Westerlingen te pleasen (please!), waarbij ze zelf effe vergeten dat ze in het Westen wonen en dus ook tot de groep Westerlingen behoren, en er geen seconde bij stilstaan dat het ook gewoon een Happy video zou kunnen zijn om plezier te maken. Maar nee, de islam is serieus, er mag geen plezier worden gemaakt. Duh.
Onder christenen en joden heb je toch ook allerhande variaties, sommigen zijn orthodox streng, anderen weer zeer vrij in het belijden van hun religie. Prima toch? Zoiets is gewoon historisch gegroeid. Bij moslims zie je het ook en leuk toch, die variatie? 'k Heb er een bloedhekel aan als de ene groep zomaar wilt opleggen aan de ander wat te doen. Rothekel aan atheïsten die alle religies willen afschaffen, rothekel aan streng orthodoxen die anderen komen vertellen wat ze moeten doen. Doe wat je wil maar val er anderen niet mee lastig. En je mag er gerust uitgebreid over spreken, de boodschap uitdragen, discussiëren, zelfs andere mensen proberen te overtuigen. Maar daar houdt het wel bij op. 

Ik pleit dus in 2015 voor meer tolerantie, meer empathie, meer respect, meer begrip en meer liefde voor elkaar.  




Geen opmerkingen: