van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


vrijdag 23 april 2010

Prince op Werchter (3)

Operatie gelukt: ik heb m'n ticket voor Prince! De voorbije drie dagen waren emotioneel heel belastend: eerst de euforie (onzer Prince komt in ons land), daarna meteen de angst en de stress (wat als we geen ticket kunnen krijgen) en dan alweer die euforie (we gaan naar Prince toe). Het is misschien maar goed dat het concert zo laat werd aangekondigd. Rollercoaster.
Je kan Prince moeilijk beschouwen als een cult figuur, daarvoor is hij te populair, maar wat me al heel snel opviel is dat zijn aanhang zo fanatiek is al was hij een cult icoon (misschien heeft het met populariteit weinig te maken: The Sound Of Music en The Wizard of Oz worden ook beschouwd als cultfilms, net om hun fanatieke fans). Ik ken maar weinig artiesten, afgezien van the Beatles, met zo'n grote groep fanatici achter zich en op zich is het wel een interessant gegeven, dat bepaalde artiesten zo'n grote devotie teweeg kunnen brengen (ik ken zelfs iemand die uitsluitend naar Prince luistert).
De reden die ik bij Prince kan aanbrengen is zijn genialiteit: hij beheerst elk genre en is de beste performer (van zijn generatie lees ik, maar ik geloof zelfs van meerdere generaties). Hij kan een show brengen maar hij kan ook een intieme performance geven. Da's maar weinig artiesten gegeven. Ik hou natuurlijk heel veel van P-Funk en George Clinton ìs veelzijdig maar de beste man kan maar de helft van wat Prince doet. En da's al zo ontzettend véél!
De tweede reden die ik kan bedenken is dat luisteren naar Prince heel bevrijdend werkt (P-Funk ook). Hij gaat voorbij grenzen, zowel muzikaal als inhoudelijk, en vertelt je wat je al lang aanvoelde maar niet voor dierf uit te komen. Da's ook een van de reden waarom ik ook naar P-Funk luister en van Manga en Animé hou. Prince is tekstueel heel erg goed en dat wordt te vaak over het hoofd gezien. En verder is Prince ook sexy. Misschien vind je de man op zich wat klein en op foto niet zo aantrekkelijk, hij danst sexy, hij beweegt sexy, hij zingt sexy, hij schrijft sexy nummers en in het echt is hij nog sexier. We like that!
Yeah, we definitely like him.



2 opmerkingen:

Valerie zei

énkel naar prince luisteren? Dat kinkt wel héél freaky...:-o

Golden Circle, here I come!

katie morosky zei

Ik ben nog aan het twijfelen: als ik in juli nog een Golden Circle-ticket kan vinden tegen de normale prijs (dan zou ik eventueel m'n ticket wel willen omruilen). Ik weet alleen niet of het met mijn lengte zoveel zou uitmaken. :-)