van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zondag 9 januari 2022

echte slechte films

 Een echte slechte film noem ik een die zo slecht is, zo afschuwelijk dat je er zelfs niet eens om kan lachen. Dus niet het ‘zo slecht dat het weer goed wordt’ - genre, Showgirls, Manos the Hands of Fate, The Room, alle Ed Wood films en alle oversadistische Ilsa, She-wolffilms, die bedoel ik dus niet. 

Een lazy sunday morning. « Laten we een filmpje zien. » « Ja, leuk! » « Iets om te lachen. » Het leek gezellige kolder die je in familieverband ziet, een Disneylabelfilm. Een grappige foto van een vrolijk hollend duo, kolder dus. Type Les Bronzés (een geweldige parodie op Club Med). 
« Huh, hij is blijkbaar Deens. » « Ow. » Niet dat dit een probleem vormde: ikzelf ben Scandinavist en m’n gezelschap had al voldoende Scandinavische films, series verteerd zodanig dat hij Zweeds en Deens al na een halve zin van elkaar kan onderscheiden. 
In het begin konden we nog lachen « Haha, lekker absurd typisch Deens. » Er werd hoe langer hoe minder gelachen. Het werd luguber, pure horror, een nachtmerriefilm. Tja, af en toe kan je je wel es grondig vergissen. 

Een vriend en ik vergisten ons steevast. In de bioscoop dan nog wel. Ja, wij betaalden de volle pot om echte slechte films te zien. De saaiste film ever, de goorste film ever, de weirdste film ever en niet vergeten de meest intrieste film (het ging er serieus òver) ever. Als wij naar de bioscoop gingen, kon je er zeker van zijn dat we een oerslechte te zien zouden krijgen « Wat is dit??? » 
Het tij keerde met The Florida Project en Call Me By Your Name. 

Maar de slechtste film die ik ooit zag - en serieus, dit valt gewoon niet te evenaren -, is No Place for Fools. Op het filmfestival van Rotterdam. Daarvoor rijd je dus helemaal naar Rotterdam om er de allerslechtste film te zien die eenzaam aan de top staat in het rijk van de oerslechte films. Vaak werd ik zelfs onpasselijk van de walging. De trailer zegt genoeg. Beeld u dit in op groot scherm. 
En hij staat volledig op Vimeo, als u uit nieuwsgierigheid toch zou willen kijken: watch en huiver en kots. 





Geen opmerkingen: