van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


maandag 24 januari 2022

alleen verre reizen maken

 Je maakt die verre reizen op je eentje om je te bewijzen, was een van de grofste dingen die men mij ooit zei. De grofste zaken en de mooiste dingen, wees maar zeker dat je dit onthoudt. Je kan er ook voor kiezen om mooie dingen tegen iemand te zeggen in plaats van ongepast grof te wezen. « Je bent het zonnetje in huis. », is het mooiste wat iemand me ooit zei. Ook dat vergeet je niet. Ongepast grof zijn is not my style. Ik benader mensen liever op een positieve manier, word je ook een beter mens van. 
Alleen verre reizen maken, je leert jezelf beter kennen en staat achteraf versteld van je moed, je lef. De twee moedigste reizen: op m’n eentje naar Rio de Janeiro toen Brazilië op een land na, Venezuela, het gevaarlijkste land was in Latijns Amerika, en dan met m’n lefgozerkop in een favela gaan. Alleen voor het eerst naar Rwanda gaan, bijna iedereen raadde het me af om alleen te gaan naar m’n geboorteland. Dàt was misschien eigenlijk nog moediger dan Rio. 
Ik zou het iedereen aanraden om es een keer alleen een verre reis te maken: het geeft je een enorme boost aan zelfvertrouwen achteraf en ook dus: je leert jezelf beter kennen. Alles achterlaten wat je gewend bent, ondergedompeld worden in een totaal vreemde cultuur zonder houvast. Binnen Europa speel je een thuismatch, da’s anders. 
Ik geloof dat voor mij persoonlijk Japan het verste aanvoelde. En dan louter en alleen al om het feit dat de communicatie er vaak mank loopt. Japanners zijn superlief, attent, je zou zo verliefd op hen worden maar je moet je er met hand en tand verstaanbaar maken. 
Twee keer had ik een zwak van hier tot in Jacamaca voor twee mannen die het leven op zich laten afkomen. Zo ben ik niet: ik ben eerder iemand die dingen na gaat jagen (haha, lynx, hé). Achterover leunen en zaken op me laten afkomen, ik kan me de dag niet heugen dit ooit gedaan te hebben, ik zou ook niet weten hoe je zoiets doet. Opposites can attract want nét die tegenovergestelde eigenschap vond ik ondermeer fascinerend. M’n droomman die vanàlles vanàlles heeft meegemaakt verbaast er zich op z’n vijftigste over dat hij maar zelden voor iets werkelijk heeft gekozen, the go with the flow. Gaan we naar Japan of naar Tanzania? We zien wel. Wie weet wordt het Taipei. 




Geen opmerkingen: