van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


woensdag 11 mei 2011

Marley, Luna en Oulematou

Ik roep anderen niet zo snel op om een petitie te ondertekenen maar dit vind ik wel belangrijk genoeg om anderen ermee lastig te vallen: klaarblijklijk wil Uganda homosexualiteit als een misdaad berechten. Een misdaad dat zelfs de doodstraf verdient. Ik weet niet in hoeverre mate een petitie ondertekenen zal helpen om dit onrecht tegen te houden maar, let's sign: petitie!
En nog een serieuze noot: vandaag is het precies 30 jaar geleden dat Bob Marley naar andere oorden vertrok en ook precies 5 jaar geleden dat Hans Van Themsche Luna en Oulematou neerschoot. Precies 25 jaar nadat de muzikale verkondiger van verdraagzaamheid heenging schoot Hans Van Themsche lukraak op migranten en kleine Luna omdat ze aan de hand liep van een kleurling. Begrijpen wie begrijpen wil maar ik dus niet.
Ik ben vandaag een bloempje gaan zetten op de plek waar Luna en Oulematou die gruwel ondergingen. Omdat ik dat gewoon moest doen.



4 opmerkingen:

LUC zei

Heb dat al ingevuld , wat denken ze daar wel ?

Onverdraagzaamheid is een afschuwelijke ziekte ! Met lede ogen heeft ogen dit drama beleefd .

Blank rood , geel , bruin of rood ; Iedereen heeft het recht om op deze mooie blauwe knikker te woen te leven te genieten.
Het is niet lang geleden dat ik begreep met wat je bedoelde met je zinnetje ; 'een alochtoon als ik '.

Wel Stephanie , je bent een leuke ,toffe, olijke , vriendelijke , knappe en intelligente meid ... en Ollie zal verder genieten van je schrijfsels sans rancune.

Ps (daar ben ik weer) Over Bob Marley gesproken ; Weet jij wat ' Buffalo soldier ' betekend ?

katie morosky zei

Dankje Ollie, voor deze heerlijke tekst! :-) En nee, vertel me, wat betekent 'Buffalo Soldier'? Ik zou het graag willen weten waar die dreadlock rasta voor staat. :-)

LUC zei

lees het hier

http://en.wikipedia.org/wiki/Buffalo_Soldier

Was enkele regiment, die enkel uit Afro-Amerikanen bestonden. Vochten in de burgeroorlog aan de zijde van de Unionisten !

katie morosky zei

Ow, ik heb nu geen tijd om het hele artikel te lezen (doe ik wel in het weekend en dankje voor deze belangrijke info, tenminste, ik vind dit belangrijk) maar ik wist wel dat Afro-Amerikanen werden ingezet in oorlogen en men er daarna niet over sprak. Degoutant eigenlijk. Da's een van de redenen waarom ik weiger naar Amerika (buiten New York) te gaan. De Apartheid is ook nog niet zo lang geleden enzo.