van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


dinsdag 25 juni 2013

female body shapes

'k Heb het altijd moeilijk gevonden om mezelf in de juiste body shape categorie te plaatsen. 'k Switchte altijd van Peer naar Zandloper en weer terug. Ook zag ik rondom mij nog vrouwen die niet in de klassieke 4-deligheid passen. Maar de North Carolina State University heeft dit onderwerp es ter harte genomen en een heus onderzoek uitgevoerd naar female body shapes, en blijken er zomaar 9 categorieën te zijn en jawel, ditmaal kan ik me er opperbest in terugvinden.

Voor de vrouwen die 't nog ni weten en willen weten.

Boyish (minder uitgesproken vrouwelijke rondingen):

Ruler:
Een Ruler, een Banaan, een Rectangle gaat gewoon recht. Iets minder dan de helft van de vrouwen valt onder deze categorie. Een Ruler heeft geen uitgesproken taille (het verschil tussen borst en taille en taille en heupen is minder dan 25 centimeter) en het gewicht is gelijkmatig verdeeld. Rulers: Cameron Diaz, Britney Spears, Kate Moss, Pink, Gwenn Stefani, Hilary Duff, Madonna, Nicole Kidman. Pluspunt: figuur is gelijkmatig verdeeld. Makkelijk om kleding te vinden. Minpunt: boyish figuur. 



Diamant:
De Diamant draagt haar gewicht voornamelijk in de buik. Ze hebben net als de Ruler een boyish figuur met het verschil dat waar de Ruler gelijkmatig overal bijkomt bij de Diamant het gewicht vooral op de buik zit. Ruler: Eva Longoria. Pluspunt: slanke armen en benen. Minpunt: boyish, buikje.



Top Heavy (het gewicht bevindt zich voornamelijk boven de taille of boven de heupen)

Inverted Triangle:
De Inverted Triangle heeft brede schouders, stevige armen, gemiddelde tot volle borsten, geen uitgesproken taille en smalle heupen met slanke benen. Inverted Triangles: Shannen Doherty, Naomi Campbell, Catherine Zeta-Jones, Teri Hatcher. pluspunt: volle borsten, slanke benen. Minpunt: geen taille, no ass.  



Apple:
De Apple draagt haar gewicht in de midsectie. Volle boezem, buikje met smalle heupen en in tegenstelling tot de Inverted Triangle geen uitgesproken brede schouders. Apples: Penelope Cruz, Angelina Jolie, Liv Tyler. Pluspunt: slanke armen en benen, volle boezem. Minpunt: geen taille, buikje, no ass.  



Bottom Heavy (het gewicht bevindt zich voornamelijk onder de taille):

Peer/Triangle:
De tweede grootste categorie en uitgesproken vrouwelijk zijn de Peren. Ze hebben smalle schouders, kleinere borsten, smalle taille, genereuze heupen en dijen. Het verschil borst taille is minder dan 25 cm terwijl het verschil taille heupen dan weer minstens 25 centimeter moet zijn. Peren: Beyoncé, Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Rachel Bilson, Christina Aguilera. Pluspunt: smalle taille, platte buik. Minpunt: zware benen.



Spoon:
Over dit type werd tot voor kort eigenlijk nauwelijks geschreven terwijl het ook een vrouwelijk bottom heavy type is dat wel degelijk verschillend is van de klassieke Peer. Net daarom dachten vrouwen met deze bodyshape voorheen dat ze tot het type van de Peren of Zandlopers behoorden, maar nee dus. Typisch voor een Spoon is dat, anders dan bij een Peer of Zandloper, de smalle taille niet geleidelijk overgaat in de brede heupen maar nogal abrupt verloopt. Net als een 'shelf' op de heupen. De Spoon heeft ook niet persé de smalle schouders van een Peer en ze dragen hun gewicht net iets hoger: in de buik, rond de heupen en op de bovendijen. Sponen: Reese Witherspoon, Cher. Pluspunt: smalle taille, slanke armen en benen. Minpunt: love handles, buikje

 

Zandloper (de vrouwelijke rondingen zijn gelijkmatig verdeeld):

Klassieke Zandloper:
Het ideale vrouwenfiguur. Volle borsten, smalle taille, mooie ronde heupen en slanke benen. Borst en taille hebben een verschil van minstens 25 centimeter evenals het verschil tussen heup en taille. Schouders en heupen zitten op 1 lijn. Zandlopers: Claudia Schiffer, Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, Sophia Loren, Blake Lively, Nigella Lawson, Sofia Vergara, Christina Hendrickx. Pluspunt: al het voorgaande. Geen minpunten.  



Bottom Heavy Zandloper:
Zandlopers die net wat meer gewicht dragen in hun bottom, dus met een grotere taille heupen verschil dan borst taille verschil. Bottom Heavy Zandlopers: Scarlett Johanson, Kylie Minogue. Pluspunt: smalle taille, mooie borsten. Minpunt: net wat zwaardere benen dan de klassieke Zandloper.



Top Heavy Zandloper:
Een Zandloper met een grotere borst-taille verschil dan heup-taille verschil. Maar met eveneens de uitgesproken taille. Top Heavy Zandlopers: Jane Mansfield, Kelly Brooke. Pluspunt: smalle taille, slanke armen en benen. Minpunt: borsten kunnen in verhouding wat aan de te grote kant worden (als dat een minpunt is).





Geen opmerkingen: