van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


woensdag 7 oktober 2009

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen. Iedereen die opgroeide in de 80's weet hoe gigantisch populair dat kinderkoor was. Wat niet iedereen weet (maar misschien wel onderbewust, dus in het niet beseffende bewustzijn) is dat dit kinderkoor ook heel goede teksten had. Ik ben een literatuurkundig iemand die een een scriptie schreef over jeugdliteratuur en Kinderen voor Kinderen passeerde de revue, in m'n lectuurlijst. En daar zag ik ronkende namen staan.
Waarschijnlijk ben ik tot op de dag van vandaag de grootste Kinderen voor Kinderen fan (in een sing along contest zou ik van iedereen winnen), ik bedoel dan van de eerste twaalf, wat er daarna gebeurde zag ik niet op teevee (om helemaal precies te zijn kan ik me het programma vanaf de vierde aflevering herinneren. Daarvoor was ik nog te klein om er levendige herinneringen aan over te houden. Al keken we er vast wel naar). Sommige goeie wel op Youtube maar is geen nostalgie zoals de eerste twaalf. Ik heb dus dé dvd (zodat ik de eerste twaalf kan bekijken) waarmee ik ga slapen als ik 'eerlijk waar ik wil niet bang zijn maar als ik in het donker lig.').

Een leuke top zoveel:

Als de lichtjes doven: gigantisch goed nummer van Willem Wilmink en nog iemand anders. Gezongen door een schattig klein jongetje, een te dun meisje en een van de leuke Kinderen voor Kinderen tweeling: Lara Brusse. Lara en Dagmar Brusse horen bij de leukste Kinderen voor Kinderen kinderen, en ook Sascha F van hiep hiep hoera, zij is jarig! En Arjan Visser, altijd Arjan Visser. Jude Law in z'n jongste jaren.


Mode: poging tot hip doen in een eighties kindersong. Het resultaat is leuk!


Onderweg: hoor ik daar een Herman Van Veen zingen. Herman Van Veen zingt dus met de kindertjes.


En mijn top favoriete kinderen (sorry voor de mensen die er niet bij zijn)

Iason Chronis: misschien wel het schattigste kind ever.


Sascha F: ik denk dat ik haar wou zijn toen ik kind was.


Dagmar en Lara Brusse: een tweeling goed tegen verveling



Arjan Visser: hij zou je eerste liefde moeten zijn (jongen met solo met het bruine haar)


Danniel Samkalden: mooi kind met een poes (ik bedoel dan letterlijk)


Geen opmerkingen: