van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


zondag 1 mei 2022

De jaren ‘80 voor tieners

 Grote fan van dit programma. Grote, grote fan. De presentator Steven Van Herreweghe doet het geweldig, de kinderen zijn van dat soort kaliber dat je ze stuk voor stuk allemaal in huis wilt halen. Wat een leuke kinderen, zeg! En het concept is geniaal: de 80´s uitleggen aan tieners. Wat het voor mij nog extra extra extra leuk maakt, is dat ik ben opgegroeid in de jaren ‘80, mijn eerste doorlopende bewuste herinneringen dateren van ‘83, daarvoor zijn het slechts flarden. 
De ‘80´s zat vol contrasten merk ik nu, je had de Koude Oorlog, de Vredesbewegingen, de Gothics, de kleurige aerobicmode, de technologie veranderde razendsnel en Sandra Kim won het Eurovisiesongfestival. 
In ‘84 kreeg ik voor het eerst de kriebels in de buik, door George Michael op m’n televisie en ik heb zo het idee dat mensen destijds meer naar muziekprogramma’s keken. Tuurlijk: in een tijdperk voor YouTube was dit de enige manier. 
De Ultieme 80´s persoon is voor mij persoonlijk Michael Jackson. Je houdt het niet voor mogelijk hoe big Michael Jackson toen was. Thriller was niet zomaar een plaat maar een fenomeen, je dacht dat Michael Jackson letterlijk àlles kon. 
Een van de belangrijkste momenten in de wereldgeschiedenis die ik me heel goed kan herinneren is de Val van de Berlijnse Muur. Ook alle protestsongs tegen de Apartheid in Zuid-Afrika ken ik nog. Schandalig dat het zo lang heeft geduurd. Tot 1990! Aan de positie van de Aboriginals in Australië en de Native Americans in de V.S. moet trouwens ook DRINGEND iets gedaan worden. 
Maar het programma dus. Spijtig dat de jaren ‘80 slechts 10 jaar duurde, voor mij mag er gerust een tiende seizoen van komen en tijdens de zomer elke dag herhalingen. 





Geen opmerkingen: