van veel wat

Hello!

Wees welkom op deze pagina. Hij is nog jong, hij is nog fris. Maar we gaan er keihard tegen aan! 


donderdag 16 april 2015

mijn liefde voor watersport

Iets wat veel mensen eigenlijk niet weten, en ik hen ook niet echt vertel is dat ik zo ontzettend veel van watersporten hou. I don't like sports, dat is zo klaar als een klontje, maar de enige sporten die ik wél leuk vind zijn watersporten, boogschieten en dansen. De rest, beuh, nee.
De liefde voor watersport begon met zeilen. Ik was een jaar of negen en ging op vakantie zeilen. Every freaking day twee weken lang zeilen. Dat betekent iets. Ik vond het leuk. Dat deed ik twee zomervakanties lang tot ik besloot om maar es op zeilkamp te gaan, om een zogenaamd diploma te behalen. Viel dat even tegen.
Zeilen is een serieuze sport en een van de moeilijkste watersporten, zeg maar. Zeilen is een serieuze zaak, je moet er je hoofd heel goed bijhouden of je kapsijst: je boot slaat om en probeer die dan maar es recht te trekken. Je moet natuurlijk àltijd rekening houden met de wind, er ook voor zorgen dat je niet in een bepaalde hoek komt gevaren waarin het windstil is, als je naar een punt wil gaan moet je van tevoren bedenken welke vaartechniek ga ik gebruiken, opkruisen enzovoort, ga ik scherp aan de wind varen enzovoort. De zeiltermen zijn eindeloos, bakboord, stuurboord, en eindeloos voort, van tevoren moet je zeil en je boot heel goed geprepareerd zijn met de verschillende knopen en daarnaast, daarnaast moet je nog es studeren en examen afleggen. Straffe toebaka. Ik vond het niet leuk.
Enter windsurfen, 'k had geen zin meer in het zeilen maar het gevoel van op het water te zijn, dat sprak me ongelooflijk aan. Windsurfen is ook niet voor watjes, bijna even moeilijk en veeleisend als zeilen maar minder: je hoeft iets minder te studeren, iets minder knopen te kennen, je plank en zeil zijn snel gerepareerd en als je in het water valt, ga je gewoon weer op je plank staan. Binnen de halve minuut. Surfen ben ik blijven doen, tot m'n zeventiende. Elke vakantie zag je mij op de surfplank staan.
Tussendoor heb ik ook nog leren waterskiën, maar daar bakte ik niks van. In Kajak heb ik een graad behaald, vond ik ook leuk, maar minder leuk dan windsurfen.

Ondertussen is het al zolang geleden en ik mis het wel. Ik wil zelfs opnieuw gaan zeilen.



Geen opmerkingen: