Witzwart: vroeger had je op dezelfde locatie Interdesign, yes, een designwinkel dus. In de aard van het beestje zijn de eigenaars eigenlijk (binnenhuis)architecten (ik weet best wel veel over andere mensen) met een passie voor koken. Wat zich vertaalt in fantastische meeneem. Neem gewoon mee. U zal het fantastisch vinden. De locatie is leuk want je zit in de Wilde Zee (een winkelwandelwijk in Antwerpen die eigenlijk best wel vrij uniek is) en wat je er binnen ziet is ook heel leuk: lekkere soep (soep!) en allerhande lekkernijen van de dag (lekkernijen van de dag!). Ik stel voor dat u gewoon alles probeert.
Broers Van Julienne: het nieuwe filiaal van de Broers is een zuivere traiteur en als je weet dat ik al jaren en jarenlang naar het vorige filiaal ging om te eten (ik heb er zelfs een keer alleen gegeten. 's Avonds. Eer ik dat doe moet het al heel goed zijn) of uithaal mee te nemen dan begrijpt u vast dat ik eigenlijk elk weekend in het nieuwe filiaal kom. Al was het maar om de olijven. Al was het maar om de artisjokkensla (klinkt vies, is keilekker). Als ik niet met die allergie van me zat ging ik er geen enkele schotel uit de weg. Maar probeer toch maar de groententaarten want ze zijn beroemd om hun groententaarten.
Lemon & Garlic: onlangs bezocht ik een wijnwinkel die nog niet zo lang geopend is, Ad Bibendum (Latijn, en ik ga niet doen alsof ik het begrijp, misschien wel een klein beetje. Of ja, ik begrijp het), ik vind het best leuk om nieuwe café's, resto's en wijnhuizen uit te proberen en ik kreeg in Ad Bibendum een bijzondere service: er stonden namelijk hapjes klaar. En dan nog mijn soort hapjes: olijven, olijven (olijven is een verslaving van me en ik schrijf dit met reden zo op) en courgettepasta. Ik eet namelijk graag dat soort hapjes: onlangs kreeg ik ei met kaviaar op. Weet je, ik moest me bedwingen. Maar het hoeft niet altijd van dattum te zijn want zodra er een pak zoute chips opengaat moet ik me ook altijd bedwingen. Leuk dit off topic gaan.
Terug bij de topic. Bij Ad Bibendum dacht ik aanvankelijk dat de courgettesla humus was en meteen ontstond er een conversatie over humus. Want we bleken allebei gek te zijn op humus en meneer wees me de weg me naar Lemon & Garlic waar ze dus humus verkopen. En ja, naast die humus zag ik er stuk voor stuk heerlijke dingen. Je kan er ook eten dus dit is het nieuwe eethuis annex uithaal/traiteur. Ik beveel het iedereen aan en word jaloers op iedereen die er is gaan eten. Of eten heeft gehaald: patato, patato want het gaat over dit soort food. En naar Ad Bibendum moet je ook gewoon gaan want een wijnmeneer die je naast een overheerlijk flesje nog es een goed eethuis annex uithaal/traiteur aanwijst? Waarom zou je er niet heen gaan? De vraag met een vraag beantwoorden.
Wat betreft de prijsklasse is het overal wel redelijk want ik ben niet zo iemand die een koffielepeltje soep van 2 euro gaat eten. Voor mij hoeft dat niet. Als de prijs te hoog is voor de kwaliteit ga ik een week mokken en ik heb eigenlijk nog maar zelden te veel betaald voor wat ik kreeg. Ik ben vooral fan van 'lage prijsklasse, hoge kwaliteit'. En 't Stad gaat daar totaal in mee! En er zullen vast wel nog andere keigoeie traiteurs in 't Stad zijn die ik niet heb vernoemd. Omdat ik ze niet ken. Of vergeten ben. Eigenlijk is elke traiteur in 't Stad wel de moeite waard tot de supermarkt toe, buiten Jef van de Sandra en Niels van over 't hoekske van de straat op 't pleintje daarre. Naam is voldoende.
Een van de grappigste scènes uit "the meaning of life"
BeantwoordenVerwijderenWaar! En de 'Meaning Of Life' is helemaal de moeite!
BeantwoordenVerwijderen